Ukraina delegatsiooni õppereis “Rahvusvahelised suhted, küberjulgeolek ja geopoliitika”

//

4-9.novembril 2019 oli meil rõõm võõrustada järjekordset delegatsiooni Ukrainast. Nädal oli tihe – temaatilised kohtumised toimusid Riigikogus, Välisministeeriumis, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis, Rahandusministeeriumis, Kaitseministeeriumis, Idapartnerluskeskuses, lisaks külastati e-Eesti Showroomi, Ukraina saatkonda ning äsja avatud Proto Avastuskeskust. EDKs käis delegatsiooniga kohtumas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse poliitikavaldkonna juht Jane Õispuu ning avaliku diplomaatia ekspert Taavi Toom.

Nädal tipnes avaliku paneeliga teemal “Geopoliitika Euroopas – Ukraina tulevik?”, kus panelistidena astusid üles Poola suursaadik Grzegorz Kozłowski, Ukraina Diplomaatise Akadeemia rektor ja suursaadik Sergiy Korsunsky, hr Raivo Vare, pr Nataliia Nykyforak (Ukraina välisministeerium) ja TalTechi nooremteadur/PhD õpilane hr Javad Keypour. Paneelarutelu juhtis kogenud ERR-i  saatejuht Johannes Tralla.

Delegatsiooni õppereis on osa pikaaegsest koostööst Ukraina Diplomaatilise Akadeemiaga, mida rahastab Välisministeerium arengukoostöö vahenditest, et tõhustada Ukraina administratsioonide võimekust.

Leave a Comment

Estonian School of Diplomacy
Rävala pst 12
10143 Tallinn
ESTONIA