GRUUSIA RIIGIAMETNIKE EUROOPA LIIDU TEEMALINE ÕPPEVISIIT TALLINNASSE

//

13.-17.märtisl võõrustas EDK 23-liikmelist, erinevatest riigiametnikest koosnevat gruppi Gruusiast, kes tutvusid Eesti Euroopa Liidu kogemuse ja siinsete parimate praktitaktega. Gruusia ametnikud kohtusid Tallinnas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Keit Kasemetsa ja endise peaministri Taavi Rõivaga, kes andsid ülevaate Eesti Euroopa Liidu liitumisläbirääkimistest, siinsest reformikogemusest ning mõjust, mis on ELi liikmelisusega kaasnenud 13 aasta jooksul. Visiidi raames tutvustati ka Eesti ettevalmistusi lähenevaks Euroopa Liidu Nõukogu eesistumiseks, arutati idapartnerluse perspektiive, diskuteeriti aktuaalsetel julgeoleku teemadel ning tutvuti siinse e-valitsemise ja e-teenuste praktikaga. Lisaks toimus praktiline töötuba EL-teemaliste läbirääkimisoskuste edendamiseks. Gruusia ametnikud kohtusid ka oma Eesti-poolsete kolleegidega erinevatest ministeeriumitest.

Õppevisiit toimus koostöös Gruusia partneri GFSIS-ga. Visiit oli osa suuremast arengukoostööprojektist, mida toetab ja rahastab Rootsi arenguagentuur SIDA.READ MORE

Leave a Comment

Estonian School of Diplomacy
Rävala pst 12
10143 Tallinn
ESTONIA