Aserbaidžaani Arengu ja Diplomaatia Instituut korraldas koostöös Eesti Diplomaatide Kooliga ja Ukraina Diplomaatilise Akadeemiaga töötoa tõstmaks diplomaatiliste akadeemiate koolituste taset.

//

Aserbaidžaani Arengu ja Diplomaatia Instituut (IDD) korraldas koostöös Eesti Diplomaatide Kooliga (EDK) ja Ukraina Diplomaatilise Akadeemiaga (UDA) töötoa tõstmaks diplomaatiliste akadeemiate koolituste taset.

Toimusid olid sisukad arutelusessioonid, mida juhatasid EDK direktor  Ekke Nõmm ja UDA direktor Hennadii Nadolenko. Samuti said osalejad põhjaliku ülevaate regiooni diplomaatilistest koolitusasutustest arutelul, mida modereeris IDD asedirektor Aygun Hajiyeva. Aserbaidžaani Vabariigi presidendi eriülesannetega esindaja, suursaadik Elchin Amirbayov andis osalejatele ülevaate Aserbaidžaani territoriaalse terviklikkuse taastamisest ja rahutagamisprotsessist piirkonnas. Aserbaidžaani Vabariigi välisministeeriumi pressiesindaja Aykhan Hajizada rääkis Aserbaidžaani välispoliitikast Musta mere piirkonnas laiemalt.

IDD poliitikauuringute ja analüüsi direktor Damjan Krnjević Mišković kirjeldas arutelu käigus Musta mere piirkonna praegust olukorda ja tänapäevaseid väljakutseid. 

DAU direktor, suursaadik Hennadii Nadolenko, juhatas ümarlauda ühise teaduskoostöö perspektiividest ja võimalikest sisulistest prioriteetidest. 

Leave a Comment

Estonian School of Diplomacy
Rävala pst 12
10143 Tallinn
ESTONIA