Araabia diplomaadid EDKs

//

17.-21. oktoobril viibisid Tallinnas 6 Araabia diplomaati: Marokost, Jordaaniast ja Egiptusest. Õppevisiidi eesmärgiks oli suhete tihendamine, uute koostöövõimaluste leidmine, oluliste välispoliitiliste ja julegeoleku teemade üle arutamine, Eesti olustiku ja reformikogemuse tutvustamine. Visiidi raames kohtusid diplomaadid Eesti Välisministeeriumi kolleegidega, tutvusid Eesti välispoliitiliste prioriteetide, konsulaar-, äri-, kultuuri- ja avaliku diplomaatiaga. Külalised kuulasid mitmeid ettekandeid infotehnoloogia arengutest Eestis, e-teenustest, e-valitsemisest ja küberjulgeolekust, samuti käsitelti koostööd Euroopa Liiduga ning selle välispoliitikat. Visiidi raames toimus ka avalik seminar julgeolekuteemadel “Perception of Current Security Threats in Europe and Arabia”, kus Araabia diplmaatidele sekundeerisid analüütikud Eestist:
Erkki Bahovski (Diplomaatia) ja Pauli Järvenpää (RKK). Diskussiooni juhtis EDK direktor Ekke Nõmm.
Visiidi raames toimus ka õppekäik Helsingisse, kus kohtuti Soome kolleegidega ning arutati arenguid laiemas Põhja-Euroopa kontekstis.

Araabia diplomaatide visiiti rahastas Välisministeerium Eesti arengukoostöö eelarvest.

Leave a Comment

Estonian School of Diplomacy
Rävala pst 12
10143 Tallinn
ESTONIA